Traseu turistic Ramnicu Valcea – Curtea de Arges – Transfagarasan ( Balea Lac – Cascada Balea )

Probabil unul dintre cele mai frumoase drumuri din Romania. Un traseu ce poate fi facut pe jos, cu masina. cu bicicleta sau cu telecabina, de la Cascada Balea.
Noi am ales varianta cea mai usoara, si pentru ca timpul nu ne-a permis am urcat cu masina pana la Balea Lac.
De aici am pornit pe traseu spre Varful Paltinu, dar din pacate nu am ajuns prea departe si vremea s-a schimbat radical. Am decis sa ne intoarcem la Cabana Balea si poate data viitoare o sa ajungem si acolo.

Traseul spre Varful Paltinu, este de o dificultate medie. Nu plecati fara incaltari si haine adecvate.
Recomandarea mea este sa va luati si un tricou de schimb si cateva haine mai groase. Vremea se poate schimba intr-o clipa la Balea Lac.

Nu cred ca pentru acest traseu mai are cineva nevoie de harti sau de indicatii, asa ca va las cateva poze si un video cu toate pozele de pe traseu.

Cand vremea s-a facut mai buna am plecat spre Cascada Balea, dar din pacate cand am ajuns, vremea a inceput iarasi sa fie impotriva noastra si nici aici nu am reusit sa ajungem pana la cascada :-(.

!RECOMANDARE: Daca vedeti ca vremea incepe sa se schimbe, nu mergeti mai departe, nu are rost sa va asumati riscuri prostesti oricat de usor pare traseul. Pe munte totul se schimba intr-o secunda si poate ca acea secunda face diferenta dintre viata si moarte.

Traseul complet pe YouTube:

Traseu turistic Ramnicu Valcea – Curtea de Arges – Transfagarasan ( Balea Lac – Cascada Balea )

Similar Posts

2 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.