|

Mangalia, liniștită dar…

Prima oprire în vacanța din 2023 a fost în Mangalia, unde am avut și cazare. Litoralul românesc, are părți rele și părți bune, dar cred că merită din când în când să îl vizităm.

Mangalia este un oraș în continuă dezvoltare, are un potențial mare, dar nu pare să fie exploatat la maxim.

Plaja

Plaja din Mangalia este foarte liniștită și curată, cu loc frumos delimitat între cearceafuri și șezlonguri. O locație potrivită pentru familii sau persoane care preferă liniștea.

Am rămas surprins că nu se mai auzea muzică pe plajă ca în anii trecuți – un mare plus.

La capitolul MARE minus, în 2023 nu ai o sursă de apă, o pompă ceva la ieșirea de pe plajă sa te poți spala pe picioare, sau să ii speli pe cei mici? Urât!

Intrare faleză Mangalia 2023

Apa

La sfârșitul lunii iunie când am ajuns, apa era foarte curată, fără alge iar temperatura perfectă. Intrarea în mare este foarte lină, iar apa nu este adâncă.

Mangalia 2023

Ce poți să faci în Mangalia?

Este un oraș care doarme noaptea. Nu am găsit cluburi, nici la exterior nici la interior.

Portul turistic Mangalia – de văzut macar o dată.

Aici este partea care mi se pare că nu este exploatată cum trebuie. Are 2-3 locuri unde poți să bei ceva, să mănânci și să admiri bărcile/iahturile din port… și cam atât.

Portul turistic Mangalia 2021

Festivalul Callatis – nici nu stiu dacă mai există. Cred că și aici era potențial dacă se transforma în ceva mai din zilele noastre. Măcar poți să stai pe trepte și să privești marea.

Plimbare cu vaporașul – am fost sceptic la început, dar merită. Dacă aveți ocazia, nu o ratați. O plimbare relaxantă pe apă, pe lângă nave de razboi, până la Limanu în port și retur. Durează cam 40-50 min, iar plecarea este din portul turistic Mangalia. Căpitanul ne-a dat și informații despre locurile din jur.

Faleza din Mangalia – un loc frumos pentru o plimbare de seară.

Nu mi-au plăcut deloc terasele de pe faleză. Dacă vrei ceva decent, trebuie să mergi în oraș. Aici suferă foarte mult Mangalia, la tot ce înseamnă baruri și terase. Totul a fost foarte slab calitativ, nimic ieșit din comun, dar nu mori de foame sau de sete. Bineînțeles că nu am intrat în toate restaurantele/barurile din oraș, dar am mancat în cele de pe strada principală.

Daca iei cazare cât mai central, ai toate magazinele și supermarketurile de care ai nevoie.

Transportul

Mangalia stă foarte bine la acest capitol. Ai trenuri și microbuze cu care poți să mergi ieftin în orice stațiune, plus transportul public local.

Prețuri

Pentru ceea ce oferă barurile și restaurantele din Mangalia, prețurile mi s-au părut mari. Aici am făcut o comparație cu Constanța de exemplu sau Costinești.

Cam așa văd eu Mangalia. Orice completare la acest articol este binevenită, așa că folosiți cu încredere căsuța de mai jos pentru comentarii.

Pro sau contra Mangalia?

Dacă sunteți o familie sau persoane care preferă liniștirea cu siguranță Mangalia este un loc excelent.

Pro

  • Liniște
  • Curățenie
  • Potrivit pentru familii
  • Magazine în apropiere
  • Transportul
  • Plaja
  • Intrarea lină în apă
  • Portul turistic

Contra

  • Terasele de pe faleză
  • Sursa de apa la ieșirea de pe plajă

Per total, Mangalia este un loc în care te poți relaxa pe litoral și cu mai multă implicare, poate fii transformat în ceva frumos.

Scena Callatis 2021

Similar Posts

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.