|

Costinești, faleza și epava

Am ajuns cu trenul în gara Costinești tabără. Sunt chiar curios cum se simte o persoană care ajunge pentru prima dată în gara asta. E practic o haltă care pare făcută doar ca să nu cobori din tren în câmp.

De aici am plecat spre plajă și chiar nu ai nevoie de simțul orientării dezvoltat că sa ajungi la ea, pur și simplu mergi tot înainte pe stradă, până dai de apă. Drumul până la plajă este printre tarabe, shaormerii, terase, bodegi și magazine.

Stațiunea Costinești, mi s-a părut un amalgam de baruri, restaurante, pensiuni și hoteluri care se luptă pentru fiecare centimetru de pământ.

Costineștiul în orice perioadă a zilei, seamănă cu orașele din China la ore de vârf.

Plaja

Nisip fin, plină de șezlonguri, dar și locuri pentru prosoape.

Pentru cei cărora le place agitația, partea centrală este locul ideal. Cine vrea mai multă liniște, i-aș sugera să meargă spre epavă, sunt plaje mici unde poți sta relaxat. Nu as recomanda stațiunea familiilor cu copii mici. Nu mi se pare potrivită.

Pentru că au trecut multi ani de când nu am mai văzut epava Evanghelia din Costinești, am decis sa o iau la pas până acolo.

De aici lucrurile se schimbă. Ieși din aglomerația stațiunii și ajungi pe o faleză care este aproape de mare și pe care o recomand oricui vrea să facă o plimbare relaxantă ziua sau seara. Cu toate că seara e cam dificil pentru că nu este iluminată și nici reabilitată de ceva timp.

Faleza Costinești 2023 – spre epavă

Lângă epavă ai parte de o priveliște superbă și de o mică plajă, care in luna iunie 2023 era liberă. Am văzut că sunt și tururi cu barca pe care le poți face in jurul epavei, așa că dacă vrei să o vezi mai îndeaproape, ai posibilitatea.

Plaja de la epavă 2023

Mergând spre sfârșitul falezei am văzut și câțiva nudiști, deci încă se mai practică în zonă.

Scările pe care cobori până la mare în această parte de plajă sunt foarte periculoase. Chiar am văzut pe cineva căzut care aștepta ambulanta. Sunt semne care avertizează că intrarea este interzisa, dar multi or să se încumete sa ajungă lângă epava pentru frumusețea pe care ți-o oferă acest loc.

Restaurante

În Costinești sunt foarte multe locuri unde să mănânci. La unele dintre ele calitatea mâncării și serviciile lasă mult de dorit, iar prețurile nu par să fie justificate. Dar sunt și locuri, unde raportul calitate/preț este bun.

Unul dintre restaurantele din Costinești unde am mâncat și am avut o priveliște superbă, este Pofta Pescarului. O simplă căutare pe Google și l-ai găsit, sau mergi pe faleză, treci de epavă și dai de el cu siguranță. Poți să ajungi și cu mașina și pe jos.

Este cu specific pescăresc și ce am mâncat la ei a fost foarte bine făcut și cu gust.

Priveliștea de pe terasa Pofta Pescarului – Costinești 2023

Cui ii place peștele, trebuie să ajungă în acest local.

Platou Pofta Pescarului

Menționez că acest articol nu este platit de restaurantul Pofta Pescarului, să nu se înțeleagă greșit, dar locurile frumoase merita descoperite de cât mai mulți.

Ca un rezumat despre Costinești, este o stațiune acceptabilă. La fel ca Mangalia, foarte puțin schimbată în ultimii ani, dar cine știe ce planuri sunt pe viitor.

Pro

  • Faleza
  • Epava Evanghelia – Costinești
  • Micile plaje de lângă epavă
  • Restaurantul Pofta Pescarului
  • Apa foarte curată

Contra

  • Aglomerația de tarabe, restaurante etc la intrarea spre plajă
  • Pavajul falezei distrus în anumite locuri
  • Scările abrupte care coboară spre faleză
  • Gara tabără Costinești

Similar Posts

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.